Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

Noodles met biefstuk en roerbakgroenten

Soms heb je behoefte aan een snel en simpel gerecht met lekker veel groenten. Dan moet je echt deze noodles met roerbakgroenten en biefstuk eens maken.

Biefstuk

Wanneer je graag een gezonde maaltijd voorschotelt is biefstuk een goede optie. Rundvlees is namelijk rijk aan vitamine B12, ijzer en zink. Verder is dit mager vlees en bevat dus minder calorieën. Zelf let ik helemaal niet op calorieën en vind ik biefstuk af en toe gewoon heel erg lekker.

Waar ik een hekel aan heb is taai vlees, dus ik kies voor kwaliteit. Daarom heb ik dit recept gemaakt in samenwerking met Bord Bia, de Ierse foodboard die de kwaliteit van Iers rundvlees wil waarborgen.

Lowcarb

Mocht je koolhydraatarm eten, dan kun je makkelijk de noodles weglaten. Er zit al behoorlijk wat groenten in en je zou dit zelfs nog kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld broccoli.

Sauce

Zelf vind ik 1 eetlepel chili olie perfect qua pittigheid, maar je kunt het ook minder pittig maken door er minder bij te doen. Wil je pittiger, voeg dan (sechuan) peper toe. De pindakaas lijkt misschien een beetje raar, maar het voegt heel veel romigheid toe aan het gerecht.

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk
cooking time20 min
total cooking time20 min
servings: 2

Ingredients

  • a bit of sunflour oil
  • 2 kogelbiefstukken van Iers rundvlees, in reepjes gesneden
  • 250 grams mushrooms, cut in slices
  • 1 pak choi, fijngesneden
  • 150 grams udon noodles
  • 2 tablespoon Soy sauce
  • 1 tablespoon sweet soy sauce
  • 1 tablespoon chili oil
  • 1 teaspoon peanutbutter
  • pepper and salt
  • sesame seeds
  • bosui, in dunne ringen gesneden

Instructions

  • Kook de noodles zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een pan , breng de biefstuk op smaak met peper en zout en roerbak kort aan in de pan. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Wok de champignons tot bruin. Voeg de pak choi toe en roerbak mee tot dit is geslonken.
  • Maak intussen de saus door de sojasaus, ketjap, chili olie en pindakaas te mengen.
  • Voeg de noodles, de biefstuk en de saus toe aan de pan en meng goed totdat alles heet is.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met sesamzaadjes en bosui. Dien direct op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish