Porties: 6 a 8

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 10 minuten


Hebben jullie er ook zo’n hekel aan als je nacho’s bestelt en er zit alleen kaas op de bovenste laag? Echt, het zou verboden moeten worden.

Ook erg is het als er wel overal kaas zit, maar deze is nog niet goed gesmolten..brr.

Met deze queso heb je dat probleem niet meer want je dipt elke nacho gewoon lekker in deze heerlijke kaassaus!

Verder kan je de nacho’s beleggen met alles dat je lekker vind, wat mij betreft doe je er nog een lekkere klodder creme faiche en/of guacamole bij. Hemels!

Ingrediënten

  • Blok cheddar a 210 gram
  • 1 el maizena
  • klein klontje boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 2 jalapeno
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel uipoeder
  • 1/4 theelepel korianderpoeder
  • zout
  • 375 gram koffiemelk.

Koffiemelk? Jazeker! Het klinkt misschien heel raar, maar koffiemelk is niets meer dan ingedikte normale melk en voor deze saus willen we juist die ingedikte melk.

Bereidingswijze

1. Pak een grote steelpan en verhit hierin een klontje boter. Fruit de fijngesneden knoflook en de tomaaat in blokjes gesneden toe. Fruit even aan en voeg de maizena toe. Roer door.

2. Voeg vervolgens de koffiemelk en de kaas toe. Roer door totdat de kaas gesmolten is.

3. Voeg de overige kruiden en de fijngesneden jalapeno toe en proef nu even..als het nog een beetje flauw is voeg dan wat zout toe.

4. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken, maar hou er rekening mee dat de saus na het afkoelen nog wat dikker is dan in de pan. Als de saus te dik is voeg dan wat melk toe.

Enjoy!