kipvingers met chilisaus

Krokante kipvingers uit de oven met chilisaus

Kipvingers zijn comfortfood voor mij. Heerlijk met chilisaus. Vaak bestellen we ze, maar dit keer wilde ik een iets meer gezonde variant maken.

Chicken fingers

Deze worden dus niet gefrituurd, heel lekker en mocht je dat willen doen dan kun je een kijkje nemen in this recipe., maar gebakken in de oven. Om ervoor te zorgen dat de panko heel krokant is bakken we dit eerst los kort in de oven tot goudbruin. Daarna halen we de kip er pas doorheen. Hierdoor wordt de panko niet papperig.

Chilisaus

Het is dus super makkelijk om zelf chilisaus te maken en echt heel erg lekker! Ik was verbaast hoeveel lekkerder het is. Het smaakt gewoon een stuk verser dan uit een flesje.

kipvingers met chilisaus

Krokante kipvingers uit de oven met chilisaus

Krokante kipvingers uit de oven met chilisaus
cooking time10 min
total cooking time30 min
servings: 2

Ingredients

For the chicken

  • 3 kipfilets, in repen gesneden
  • 1 egg, raw
  • 3 tablespoon flour
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1/2 teaspoon onion powder
  • 1/2 teaspoon garlic powder
  • 100 grams panko
  • pepper and salt

Voor de chilisaus (potje van 250ml)

  • 125 grams rijst azijn
  • 175 grams water (+ 2 el)
  • 100 grams sugar
  • 1 teaspoon chili flakes
  • 1 tablespoon Soy sauce
  • 2 tablespoon sambal
  • 4 tablespoon cornstarch

Instructions

  • Verhit voor de chilisaus de azijn met het water, de suiker, chilivlokken, sojasaus en sambal totdat de suiker gesmolten is. Meng in een apart kommetje de maizena met de overige 2 eetlepels water tot een papje. Voeg dit aan de chilisaus toe en laat nog 5 minuten pruttelen totdat de saus wat is ingedikt. Laat helemaal afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Spreid de panko uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 a 10 minuten tot goudbruin. Zet apart.
  • Meng het ei met de bloem en de paprika/ui/knoflookpoeder. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door dit natte mengsel en haal daarna door de panko. Zorg dat alle kip bedekt is met panko. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kip 20 minuten af, keer tussendoor een keertje om, tot goudbruin en gaar. Dien op met de chilisaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish