krokante kipburger met brioche

Krokante kipburger met brioche brood

Mocht je indruk op iemand willen maken, dan moet je deze krokante kipburger met brioche maken. Het briochebrood geeft het een fijne zoete nasmaak en dat past perfect bij de rest van de ingredienten die wat meer pittig zijn.

Crispy chicken

Je moet wel even frituren. Ben er zelf geen fan van maar wel van het resultaat. Wat ik doe is een gewone hoge pan vullen met een flinke laag zonnebloemolie en daarin frituur ik de kip. Je kunt de olie bewaren en gemiddeld 5x in frituren. Ben je er klaar mee, schenk de afgekoelde olie dan terug in de fles en deze mag bij het restafval.

Brioche

Ik ben een groot fan van alles zelf maken en mocht jij dat ook zijn, dan vind je hier een recept voor een lekker brioche melkbrood terug, maar je kunt in veel supermarkten ook brioche kopen.

Toppings

Naast kip hebben we nog heerlijke toppings op je broodje. Een frisse koolsalade, komkokmmer, cheddar, jalapeno en rode ui. Daarnaast nog een sausje van mayonaise en sriracha. Mocht je niet van pittig houden, dan kun je de jalapeno en sriracha ook weglaten of minder van gebruiken. Het is een groot (hoog) broodje en het eten zal waarschijnlijk een rommeltje worden, maar dat is juist ook wel weer lekker eraan.

krokante kipburger met brioche
Pin recipe
Print recipe
Laat je review achter!

Krokante kipburger met brioche brood

Krokante kipburger met brioche brood
cooking time30 min
total cooking time1 uur
servings: 2

Ingredients

For the chicken

  • 150 ml buttermilk
  • 100 grams flour
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon garlic powder
  • 1/2 teaspoon oregano
  • 1 chicken filet
  • sunflour oil

further

  • knob of butter
  • 4 slices of brioche brood
  • 75 grams rode kool, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 tablespoon creme fraiche
  • 1 tablespoon vinegar
  • 1/3 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 2 slices of cheddar
  • 2 tablespoon mayonaise
  • sriracha naar smaak
  • pepper and salt

Instructions

  • Sla de kipfilet plat en snij in 2 gelijke delen. Laat minimaal een half uur marineren in de karnemelk.
  • Meng de bloem met het paprikapoeder, zout, knoflookpoeder en oregano. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een hoge pan tot 180 graden.
  • Druppel wat karnemelk in de bloem (dit zorgt voor klontjes = meer krokante korst) en paneer je kip met de bloem. Zorg dat de hele kip goed bedekt is.
  • Frituur de kip tot deze gaar is, zo'n 5 a 8 minuten, en laat dan uitlekken op een afkoelrek. Leg direct een plak cheddar op de kip, de restanthitte laat de cheddar smelten.
  • Meng intussen de rode kool en rode ui met de creme fraiche en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de sneeën brioche aan beide kanten aan tot goudbruin.
  • Tijd om de burger op te bouwen. Brioche, koolsalade, komkommer, kip met cheddar, mayonaise, srirache, weer komkommer en koolsalade. Herhaal met de 2e burger. Dien direct op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish