Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Nog steeds probeer ik doordeweeks zoveel mogelijk koolhydraatarm te eten, maar elke keer een salade begint toch een beetje te vervelen. Nu is dit praktisch een salade, haha, maar omdat het het als een soort taco schuitjes eet krijg je er toch een ander gevoel van!

En als jij zagt, ik wil wel gewoon lekker een salade, snij de sla dan en verder voeg je dezelfde ingrediënten toe. Klaar!

Pulled chicken

Ik speel hier een beetje vals met de pulled chicken. Je kan de kip laten garen in de satésaus, maar ik kook de kip eerst, trek het dan met 2 vorken uit elkaar en meng het dan met de satesaus. Dat gaat iets sneller en je hoeft er niet bij te blijven uit angst dat de saus te erg inkookt en je je pan nooit meer schoon krijgt!

Makkelijk, snel en heerlijk

Dus dit recept is lekker makkelijk, je bent in 15 a 20 minuten wel klaar en de smaken zijn fantastisch. Ik hou van pittig dus voeg nog lekker wat rode chilipepers toe, maar dit is optioneel.

Ingrediënten

  • krop mini romaine sla
  • tauge
  • halve komkommer in plakjes
  • 2 kipfilets
  • 2 el pindakaas
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje ketjap manis
  • 1 tl laos
  • 1 tl djintan (komijn)
  • 2 tl djahe (gember)
  • 2 tl ketoembar (koriander)
  • 1/2 tl trassi (garnalenpasta)
  • 2 tl sambal
  • water
  • optioneel: rode peper

Bereidingswijze

1. kook de kipfilets in water totdat ze net gaar zijn. Trek de kip dan met 2 vorken uit elkaar zodat je pulled chicken hebt.

2. Pak een steelpan en doe hier de pindakaas, knoflook, komijn, gember, koriander, garnalenpasta en sambal in. Voeg dan een beetje ketjap (ongeveer 1 eetlepel) toe. Je hebt nu een dikke pasta. voeg water toe totdat je een dunne pindasaus hebt en voeg dan de pulled chicken toe. Laat dit nog even pruttelen zodat alle smaken kunnen intrekken en de saus iets indunt. Je wil geen hele dikke saus, maar het moet wel op je kip blijven zitten.

3. Haal de blaadjes romaine sla los en spoel ze af. Dit worden je schuitjes.

3. Vul je schuitjes met komkommer, tauge en de kip. Maak eventueel af met rode peper.

Dit is dus net zo lekker in een salade vorm, maar deze kip past ook heel goed bij wat rijst of in een broodje.

Enjoy!