Kipspiezen

Kipspiezen met za’atar en harissa

Ik kon geen genoeg krijgen van deze kipspiezen. De kruiden waren perfect en het sausje van yoghurt met harissa erbij was fantastisch.

Kipspiezen

De kip wordt eerst gemarineerd in yoghurt met kruiden. De yoghurt zorgt ervoor dat de kip super mals is. Vervolgens bakken we de spiezen in de oven af. Heel weinig gedoe dus, dit recept.

De kruiden die ik gebruik zijn heel standaard, zelfs za’atar is nu gewoon in de supermarkt te koop. Net als de harissa voor de dipsaus trouwens, al kan je dat ook makkelijk zelf maken.

Side dishes

Wij eten in de avond bijna geen koolhydraten dus wij hebben een simpele salade met komkommer en rode ui erbij gegeten. Ik heb trouwens nog een tip voor je als je, net als ik, van rode ui houdt maar niet van het constant opboeren ervan. Was de gesneden ui even in wat koud water, dan is het direct een stuk milder en ben je niet de hele avond aan het nagenieten.

kipspiezen

Oven

Zoals ik zei bak ik de kip dus in de oven, direct op het rooster. Bedek een bakplaat met bakpapier of alu folie en plaats deze onder het rooster. Zeker door de yoghurt komt er redelijk wat vocht vanaf. Bak deze dus niet op een bakplaat, je wil dat het vocht naar beneden kan druppelen. Als dat niet kan ben je de kip eerder aan het koken dan aan het bakken.

Kipspiezen
Pin recipe
Print recipe
Laat je review achter!

Kipspiezen met za’atar en harissa

Kipspiezen met za'atar en harissa
cooking time15 min
total cooking time1 uur 30 min
servings: 3

Necessities

  • 6 satestokjes

Ingredients

  • 500 grams kipfilet, in dunne/platte stukjes gesneden
  • 60 grams Griekse yoghurt (+ extra voor de dip)
  • 2 teaspoon coriander powder
  • 1 teaspoon garlic powder
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon gingerpowder
  • 1 teaspoon za'atar
  • 1 teaspoon cumin
  • 1/2 teaspoon onion powder
  • 1/2 teaspoon pepper
  • 2 tablespoon sunflour oil
  • harissa naar smaak

Instructions

  • Meng de kip met 60 gram Griekse yoghurt en de kruiden (dus niet de zonnebloemolie en de harissa).
  • Laat minimaal een uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte). Bedek een bakplaat met bakpapier of alu folie en plaats deze onderin de oven.
  • Verdeel de kip over 6 satestokjes en dep de kip in met zonnebloemolie.
  • Bak de kip in 15 a 20 minuten gaar (dit is afhankelijk van hoe dik je de kip hebt gesneden).
  • Maak intussen de dip door wat Griekse yoghurt met harissa te mengen. Zorg dat je niet helemaal mengt, maar eerder de harissa door de yoghurt heen swirlt.
  • Dien de spiezen direct op met de dip en een groene salade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish