kip parmezaan

Kip parmezaan – Chicken parmesan

Dit is echt een klassieker in Amerika. Daar kan je dit gerecht in restaurants bestellen en in lunchrooms de broodjes variant. Eigenlijk is het heel simpel. Kip gepaneerd met panko en parmezaan en dan gebakken en daarna nog even met wat tomatensaus en mozarella de oven in.

Kip parmezaan; heel veelzijdig

Wat fijn aan dit gerecht is, is dat het zo veelzijdig is. Zoals ik al zei kan je het op een broodje doen, je kan er een salade van maken en je kan er spaghetti bij serveren. Dat laatste…aanrader! Smeuïge spaghetti met de krokante kip is een hele fijne combinatie. Al heb ik dit gegeten als een salade en dat was ook erg smakelijk!

Comfortfood

Dit gerecht is voor mij heel erg comfortfood achtig. De knapperige kip met de kaas en de tomatensaus, heerlijk. Ik zal niet zeggen dat dit een enorm hoogstaand gerecht is, maar dat hoeft ook niet altijd. Dit is gewoon een heerlijk gerecht voor doordeweeks.

kip parmezaan

kip parmezaan
cooking time10 min
total cooking time30 min
servings: 2

Ingredients

  • 2 chicken breasts
  • 1 egg, raw
  • bordje paneermeel
  • sunflour oil
  • 350 grams tomato frito
  • 1 teaspoon oregano
  • 2 cloves garlic
  • 100 grams grated mozzarella
  • 60 grams parmesan cheese
  • pepper and salt

Instructions

  • Verhit de oven voor op 180 graden, met grilstand als je deze hebt.
  • Snij de kipfilets door de helft zodat je van elke kipfilet 2 dunne lapjes hebt. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door het opgeklopte ei en dan door de paneermeel.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip tot deze gaar is.
  • Breng de tomato frito op smaak met knoflook en oregano. Smeer een ovenschaal in met 2/3 van de tomaat. Leg de gepaneerde kipfilets hierop en verdeel de rest van de tomaat over de kip. Verdeel dan de mozzarella en vervolgens de parmezaan over de kip.
  • Gril totdat de kaas is gesmolten.
  • Dien direct op met spaghetti, een salade of in een broodje.

4 Comments

  • Avatar

    Jolanda

    Kip Parmezaan met Spaghetti aglio e olio is echt fantastisch.

    Ik eet zelf koolhydraatarm, maak de kip Parmezaan zonder het paneermeel op een bedje van gegrilde aubergine en courgette. En in deze maand heel graag met gegrilde groene asperges. Lekker Lekker en… gewoon heel erg Lekker! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish