kip in champignon roomsaus met bloemkoolpuree

Kip in een champignon roomsaus met bloemkoolpuree

Laat ik beginnen met zeggen dat dit niet echt mijn recept is. De kip in champignon roomsaus is van Familie over de kook, look here, voor hun recept, maar ik heb een kleine aanpassing gedaan om het koolhydraatarm te houden.

Omdat ik al een aantal vragen kreeg wat die aanpassing precies was heb ik toch maar besloten om dit even uit te schrijven. Eet je niet koolhydraatarm, maak dan het recept van Familie over de kook. Ik ben een groot fan van hun recepten! Maak ze geregeld!

Naast dat ik dit recept koolhydraatarm heb gehouden heb ik ook de spek weggelaten, niet echt een fan van, en de witte wijn, wel een groot fan van maar had ik voor de verandering niet in huis. Doperwten had ik ook niet in huis maar lijkt me er super lekker bij.

Cauliflower puree

Deze puree maak ik geregeld en staat dus al op mijn site. Ik zal het recept hier niet herhalen, dat is zo dubbelop. Dus kijk vooral even here als je wil weten hoe ik mijn bloemkoolpuree maak.

Pittig

Waarom ik zo’n fan ben van Familie over de Kook is omdat zij, net als ik, houden van pitig eten en dat is dus ook goed terug te zien in hun recepten. Uiteraard kan je hier de chilipeper weglaten als je niet houdt van pittig, maar ik zou proberen met. Het is niet ‘mijn mond staat in de fik’ pittig, maar gewoon lekker even wat extra smaak.

Kip in een champignon roomsaus met bloemkoolpuree

cooking time20 min
total cooking time20 min
servings: 2

Ingredients

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 250 grams mushrooms, cut in slices.
  • 1/2 chilipeper fijngesneden
  • 100 ml heavy cream
  • 50 ml water
  • 2 tablespoons creme fraiche
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes garlic, chopped finely
  • 1/2 cube chicken stock
  • 1 tablespoon (verse) peterselie
  • oregano
  • chili powder
  • pepper and salt
  • bit of oil

Instructions

  • Breng de kip op smaak met oregano, paprikapoeder, chilipoeder, peper en
    zout en bak in wat olie aan totdat de kip mooi bruin van buiten is.

  • Haal de kip uit de pan en fruit in diezelfde pan de ui, chilipeper en
    knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze totdat ze gebruind zijn.

  • Voeg dan de slagroom, het water en het halve bouillonblokje toe. Voeg de
    kip weer toe aan de pan en laat dit op zacht vuur pruttelen totdat de
    kip gaar is.

  • Voeg als laatste de creme fraiche en de peterselie toe en roer door
    totdat je een mooie dikke saus hebt. Is je saus te dun? Laat dan nog
    even inkoken.

  • Serveer met de bloemkoolpureen en garneer eventueel nog met wat peterselie en chilipoeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish