Kip stroganoff, ik maak dit eigenlijk veel te weinig. Zonde want het is heerlijk en je kunt het op verschillende manieren serveren. Denk aan met rijst, maar ook met bloemkoolpuree.

Kip stroganoff

In deze variant wilde ik zoveel mogelijk groenten toevoegen dus heb ik er champignons bij gedaan. De saus is heerlijk smaakvol en lekker romig door de creme fraiche.

Je kunt ervoor kiezen om dit ruim van tevoren te maken, dat is het fijne aan dit soort stoofpot achtige gerechten, het wordt alleen maar lekkerder wanneer het even de tijd heeft gehad om te trekken.

Koolhydraatarm

Het gerecht zelf is dus een ideaal koolhydraatarm gerecht, het is afhankelijk van waarmee je het serveert. Kies voor bloemkoolpuree, rijst of een lekker stuk stokbrood.

kip stroganoff
Pin recept
Recept afdrukken
3.67 van 53 stemmen

kip stroganoff

kip stroganoff
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kip

  • 1 el boter
  • 1 el olie
  • 2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • peper en zout naar smaak

Verder

  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 ml kippenbouillon
  • 50 gram creme fraiche
  • peper en zout
  • verse peterselie

Instructies

  • Verhit de boter en olie in een koekenpan. Breng de kip op smaak met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder, peper en zout. Bak aan tot gaar, haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak tot glazig, voeg dan de champignons toe en bak tot bruin. Het lijkt een beetje droog in het begin, maar naarmate er vocht van de champignons af komt lukt het bakken beter.
  • Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de mosterd en paprikapoeder en de bouillon toe en roer door. Voeg als laatste de creme fraiche en de kip toe en laat pruttelen totdat de saus de juiste dikte heeft. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met bloemkoolpuree of rijst.