kip parmezaan

Kip parmezaan met spaghetti

Ben jij bekend met het gerecht kip parmezaan? In Amerika is het een super bekend gerecht en wellicht ondertussen hier ook meer, maar ik heb het idee dat nog niet iedereen het kent.

Kip parmezaan

De naam is een beetje summier, het is niet enkel kip met parmezaanse kaas, maar het is kip in een krokant jasje, getopt met tomatensaus, mozzarella en dan pas parmezaanse kaas.

Het is gelukkig een heel simpel gerecht. Je kunt het serveren met een salade, zo wilde Bart ‘m graag, of spaghetti. Persoonlijk vind ik met spaghetti zelf lekkerder, maar dat zal je vast niet verbazen.

Tomato sauce

Ik heb hier voor heel simpel gekozen, namelijk deze tomatensaus met kruiden. Dan hoef je er eigenlijk verder niets meer mee te doen. Je kunt ook zelf een pastasaus even uitkoken met wat basilicum, zout en oregano, maar het was al later en ik had dit toevallig staan.

kip parmezaan
Pin recipe
Print recipe
Laat je review achter!

Kip parmezaan

Kip parmezaan
cooking time45 min
total cooking time45 min
servings: 2

Ingredients

For the chicken

  • 2 chicken breasts
  • 1 egg, whisked
  • 80 grams panko
  • pepper and salt

further

  • 4 tablespoon tomatensaus (+extra voor de pasta)
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • 50 grams parmesan cheese, finely grated
  • fresh basil
  • 150 grams spaghetti
  • salt
  • sunflour oil

Instructions

  • Preheat the oven to 180 degrees celcius
  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
  • Sla de kip plat met een vleeshamer of iets anders zwaar totdat het overal max 1 cm dik is.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door het ei en dan door de panko.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot goudbruin. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel over elke kipfilet 2 el tomatensaus, verdeel dan de mozzarella daaroverheen en als laatste de parmezaan.
  • Bak de kip tot de kaas gesmolten is en de kip gaar is, zo'n 15 minuten.
  • Meng de pasta met tomatensaus, hoeveelheid naar smaak, en serveer met de kip. Garneer met verse basilicum.

Ben je groot fan van krokante kip en pasta, probeer dan deze cajun kip met romige pasta eens.

4 Comments

    • foodfromclaudnine

      Hoi Lisette,

      Ik heb er een simpele groene salade bij gedaan. Gemengde bladsla, komkommer en wat dressing op basis van olijfolie.

      groetjes,
      Claudia

  • Denice

    Echt zoooo lekker dit recept. Vandaag voor de 2e maken en volgende week eens de kip Cajun pasta ben daar ook erg benieuwd naar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.