Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti is natuurlijk een variatie op de klassieke chicken parm. Ik heb namelijk de kipgehaktballen helemaal ontdekt.

Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti

Je hebt hier geen krokante kip, de paneermeel gebruik je in de gehaktballen om het smeuïger te krijgen. Verder gaan de ballen wel de oven in met mozzarella en parmezaan. Zodra de mozzarella gesmolten is serveer je het met spaghetti. Ik vind het lekker om alvast wat saus achter de hand te houden en dat alvast te mengen met de spaghetti. Dat is zoveel meer smaakvoller dan achteraf de gekookte spaghetti te mengen met saus.

Mocht je geen kipgehakt kunnen vinden in jouw supermarkt, koop dan gewoon kipfilet en maal het fijn in een foodprocessor. Tadaa, kipgehakt.

Mozzarella

Mozzarella is best wel nat, dus snij het in plakken en dep daarna zoveel mogelijk droog. Doe je dit niet, dan komt al het vocht in je saus en dat is minder lekker. Ik vind zelf echte buffelmozzarella het lekkerst omdat deze die fijne zachte structuur heeft. Koemelk mozzarella is goedkoper, maar meestal ook een wat rubberige structuur.

Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti

Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 70 gram paneermeel
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Verder

  • 225 gram spaghetti
  • scheutje olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 700 ml tomato fritto (ik gebruik altijd mutti)
  • handje verse basilicum
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 1 bol mozzarella
  • optioneel: chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed het gehakt met het ei, de paneermeel, peterselie en peper en zout naar smaak goed samen met maak gehaktballen van ongeveer 3cm in diameter.
  • Verhit een scheutje olie in een (ovenbestendige) koekenpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Haal uit de pan.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak een minuut uit. Voeg dan de tomato fritto, baslicum, 30 gram parmezaan en oregano toe en laat 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en hou een kwart van de saus achter de hand voor de spaghetti straks.
  • Voeg de ballen weer toe aan de saus. Snij de mozzarella in plakjes en dep zo goed mogelijk droog. Verdeel de mozzarella over de ballen, strooi er de overgebleven 30 gram parmezaan overheen en bak af in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de ballen gaar zijn. Zo'n 15 minuten.
  • Zet intussen een pan met gezouten water op en kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld.
  • Meng de spaghetti met de achtergehouden saus en roer een minuutje door. Serveer de spaghetti met de kipgehaktballen. Garneer eventueel met wat verse peterselie en chilivlokken.