De laatste dagen is mijn maaltijd een variatie hierop, krokante kip gevuld met pesto en mozzarella. Meestal met een salade, maar soms met broccoli gratin.

Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella

Je kunt hierbij denken aan een cordon bleu, maar dan in plaats van een Zwitserse kaas en ham gebruik ik pesto en mozzarella. Je moet wel met mozzarella goed opletten dat je je kip goed dichtmaakt, anders loopt het er aan alle kanten uit.

Zelf gebruik ik kleine sateprikkers om mijn kip dicht te maken, maar let er wel op dat je deze na het bakken allemaal verwijdert. Je wilt niet per ongeluk dat er iemand op een hout stokje zit te bijten.

Ik snij trouwens zelf een kipfilet open en sla ‘m dan plat met een vleeshamer, maar je zou ook kipschnitzels kunnen kopen als je daar geen zin in hebt.

Bakken

Gebruik voor het bakken van de kip een flinke laag zonnebloemolie. Ik krijg weleens de vraag waarom ik zonnebloemolie gebruik en geen olijfolie. Dat komt omdat olijfolie op hoge temperatuur ranzig wordt en verliest dan niet alleen alle gezonde eigenschappen, maar wordt juist ongezond daardoor. Wees niet te zuinig met de olie, wanneer je niet genoeg gebruikt kan de kip makkelijk aan de pan blijven plakken en dan ben je je paneerlaag kwijt.

krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella

Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella, drooggedept en in plakken gesneden
  • 2 el pesto
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Snij de kip in, zodat je 'm kunt openklappen. Bedek met huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of iets anders zwaars.
  • Verdeel een eetlepel pesto over een kant en leg daar de helft van de mozarella op. Vouw de kip dicht en maak vast met sateprikkers.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Haal dan door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de kip, wanneer de olie heet is, in de pan en bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
  • Serveer met een simpele salade en/of (geroosterde) aardappelen.