Indonesische bami

Indonesische bami

Wanneer je een rijsttafel maakt is gewone witte rijst natuurlijk lekker, maar er gaat niets boven een bami. Vind ik dan!

Bami

Deze is iets anders dan normaal omdat ik deze altijd met veel bijgerechten zoals sajoer boontjes, pittige eieren and Make rendang maak. Ik doe hier dus niet ook nog eens vlees doorheen.

Je zou dit kunnen beschouwen als een simpele bamivariant, maar het past dus heerlijk bij die bovenstaande gerechten.

Weet je trouwens wat ik zo fijn vind aan deze keuken? De kruidenpasta’s zijn veel hetzelfde, de basis is hetzelfde. Je hoeft dus niet 1000 ingrediënten te kopen waar je vervolgens niets meer mee doet.

Indonesische bami

Indonesische bami
cooking time30 min
total cooking time30 min
servings: 4

Necessities

  • Blender

Ingredients

  • 250 grams eiermie
  • 1 onion
  • 1 red chili pepper
  • 4 cloves garlic
  • 1 teaspoon galangal herbs
  • 5 tablespoon sweet soy sauce
  • beetje olie om in de bakken

Instructions

  • Maak de kruidenpasta door de ui, rode peper, knoflook en laos fijn te pureren. Als je geen staafmixer hebt kan je het ook heel fijn snijden.
  • Bereid de eiermie zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de kruidenpasta in totdat deze lekker geurt.
  • Voeg de eiermie toe en de ketjap. Meng totdat alles mie goed bedekt is. Serveer direct.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish