Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip

Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip

Ik ben een heel groot fan van halloumi en zeker in combinatie met harissa. Ben jij ook dol op deze kaas, dan is dit zeker iets voor jou!

Halloumi

Mocht je nog niet bekend zijn met dit fenomeen, deze kaas heeft een hoog smeltpunt en is daarom perfect om te grillen. Echt smelten doet het niet namelijk, het wordt na het bakken ietsjes zachter. De structuur is een soort stevigere mozzarella, een beetje apart voor sommige mensen maar ik vind het heerlijk, de smaak is meer ziltig en lijkt meer op feta. Het is een unieke kaas en of je houdt ervan of helemaal niet.

Harissa

Harissa is een pittige saus, je kunt het vergelijken met een sambal, maar tegelijk ook frisser dan een sambal. In sommige harissa varianten zit anijs toegevoegd. Eerst vond ik dat minder, maar nu vind ik het eigenlijk een fantastische toevoeging. Je kunt harissa makkelijk zelf maken, of je kunt gewoon een potje kopen. Tegenwoordig is het bij alle supermarkten te koop.

Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip

Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip
cooking time30 min
total cooking time30 min
servings: 6 personen

Ingredients

  • 2 blokken halloumi (450 gram in totaal)
  • 1 egg, beaten
  • 100 grams panko
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1/2 teaspoon pepper
  • 3 tablespoon sunflour oil

Voor de dip

  • 4 tablespoon Greek yogurt
  • 1 tablespoon harissa (minder als je niet van pittig houdt)

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de halloumi in hapklare stukken, dep goed droog.
  • Meng de panko met de paprikapoeder en het peper.
  • Haal de blokjes halloumi eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Duw de panko een beetje aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest.
  • Sprenkel de olie over de halloumi en bak dan af tot goudbruin, zo'n 20 minuten.
  • Swirl voor de dip de harissa door de yoghurt.
  • Dien de halloumi direct op met de dip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish