halloumi friet

Halloumi fries

Halloumi friet is zonder twijfel mijn favoriete friet. Halloumi is ziltig, crunchy en chewy en verslavend lekker. Ik heb dit voor het eerst gegeten op een festival en was meteen hooked. Iemand wees mij erop dat dit recept erg lijkt op dit recept van de BBC, en na wat onderzoek klopt dat inderdaad ook. Met iets andere verhoudingen en zij voegen achteraf nog limoensap en munt toe.

Harissa yogurt sauce

What makes this so good is the sauce. It's so easy, you just mix harissa with Greek yogurt and you're done! If you want to make your own harissa, click here for the recipe.

Lowcarb

I use flour and za'atar for coating my halloumi fries but you could just leave out the flower for a lowcarb snack.

Halloumi fries

Halloumi fries
cooking time15 min
total cooking time15 min
servings: 2

Ingredients

  • 1 cube halloumi
  • 2 tablespoons flour
  • 2 tablespoons za'atar spices
  • 2 tablespoons Greek yogurt
  • 2 teaspoons harissa
  • sunflour oil

Instructions

  • Cut the halloumi in fries and dry with kitchen paper.

  • Mix the flower with the za'atar and coat your halloumi in it.

  • Heat up a layer of sunflour oil and bake your halloumi until golden brown.

  • In the meantime, mix the harissa with the yogurt.
    Its nice to not fully mix
    so you have fresh parts and spicy puddles in your sauce.

  • Let the halloumi drip out on some kitchen paper
    and serve immediately
    with the sauce.

2 Comments

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Ik heb het van een festival waar ik het ooit heb gegeten, maar heb even gegoogeld en zie het idd staan op hun site. Ook za’atar met een yoghurt/harissa dip! Ik zal een link naar hun recept erbij zetten, wel zo netjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish