Deze gyros maak ik super vaak! Ik vind het een ideale lowcarb maaltijd en als ik niet lowcarb eet dan neem ik er gewoon lekker een zelfgemaakte pita bij. Sowieso doe ik er altijd een flike klodder tzatziki bij en klaar ben je!

Gyros kruiden

Zelf je kruidenmengsel maken is zoveel lekkerder dan “gyrosvlees” bij de supermarkt kopen. Wat mij héél erg opvalt is dat als je gemarineerd vlees in de supermarkt koopt er dan vaak van die flubberstukjes tussen zitten. Ik krijg daar dus echt de kriebels van. Wanneer je zelf je marinade maakt en bepaalt wat voor vlees je gebruikt heb je dus ook geen last van kwalitatief minder goed vlees.

Variatie

Wat ik met deze marinade nog meer fijn vind is dat je eigenlijk alle soorten vlees kan gebruiken die je fijn vindt. Hier heb ik gebruik gemaakt van varkens filetlappen, maar je kan natuurlijk ook kip gebruiken of zelfs garnalen. Leef je uit!

Snel en makkelijk

De marinade is simpel een kwestie van de kruiden en de olie mengen en daarmee het vlees insmeren. Laat het even staan zodat het kan intrekken, ondertussen kan jij tzatziki en/of pita maken, en dan bakken. Klaar is kees.

Ingrediënten marinade voor 500 gram vlees

  • 4 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uipoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Bereidingswijze

1. Meng alle ingredienten met je vlees naar keuze en laat een half uurtje intrekken.

2. Ondertussen kan de de rode ui in halve ringen snijden en de cherrytomaten halveren. Ik meng dit alvast met de sla en wat feta kaas.

3. Bak het vlees totdat het gaar is en doe bij de rest van de salade.

4. Dien op met tzatziki, pita brood of een heerlijke frisse salade van watermeloen, feta en munt.

Enjoy!