Porties: 2 a 3

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 10 minuten


Ik ben bezig met mijn website uitbreiden met recepten voor basis dingetjes, zoals een satesaus, tzatziki, mayonaise en nu ook guacamole!

Nacho’s met pulled pork

Stiekem wilde ik gewoon deze nacho’s met pulled pork eten want dat is een geweldige combi (klik hier voor het recept van de pulled pork), maar dat is niet echt een recept..je gooit gewoon alles op elkaar en schuift het in de oven 🙂

Guacamole is dan wel weer echt een recept al doe ik het veel op gevoel en tussendoor proeven. Een goede quacamole moet voor mij licht pittig, iets zuurs hebben en je moet voldoende zout gebruiken.

Vork of keukenmachine

Ik ben een groot voorstander van prakken met een vork. Ik vind het juist lekker als je nog de verschillende structuren hebt en dat het niet zo’n fijn gepureerde massa is.

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocados
  • 2 tomaten fijngesneden
  • 1 jalapeno fijngesneden
  • 1 el verse koriander fijngesneden
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • zout
  • klein beetje limoensap

Bereidingswijze

1. prak de avocado’s in een kom fijn en voeg dan de tomaat, jalapeno, ui en koriander toe en prak/roer door.

2. Voeg 1 theelepel limoensap toe en peper en zout (begin met 1/2 theelepel) en proef! Als je het gevoel hebt dat de guacamole nog een beetje tam is voeg dan nog wat zout en limoensap toe.

De zout en limoensap moet je echt een beetje op eigen smaak toevoegen. Bovenstaande hoeveelheden is een goed uitgangspunt maar proef vooral tussendoor om het zelf goed op smaak te brengen.

Enjoy!