gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Ik probeer doordeweeks zoveel mogelijk op te letten met koolhydraten in de avond. Ik lunch wel gewoon met koolhydraten, maar ’s avonds heb ik er dan minder behoefte aan.

Aubergine, niet helemaal koolhydraatarm

Deze groenten is niet echt heel koolhydraatarm, dus als je streng bent kun je dit recept misschien beter overslaan. Ook maak ik een gewone bechamel met bloem erin. Het is dus eerder koolhydraat beperkt.

Eigenlijk een soort moussaka

Ik gebruik praktisch hetzelfde recept als mijn moussaka maar dan zonder de moeite om alles in een ovenschaal te doen, haha. Ik kies ervoor om dit te maken als ik minder tijd heb. Ook is het makkelijker nu kleinere porties te maken.

Redelijk snel klaar

Dit recept is redelijk snel klaar, sneller dus dan de moussaka. De aubergines gaan eerst los in de oven en dan gevuld nog even. Ik ben in totaal zo’n 45 minuten bezig geweest.

gevulde aubergine

gevulde aubergine
cooking time20 min
total cooking time50 min
servings: 2

Ingredients

  • 2 aubergines
  • 300 grams ground beef
  • 350 ml tomato fritto
  • 1 clove garlic, chopped
  • 1/2 tablespoon cinnamon
  • pepper and salt

Voor de bechamel

  • 25 grams butter
  • 25 grams flour
  • 300 ml full fat milk
  • 25 grams parmesan cheese
  • 1/2 teaspoon cinnamon
  • 1 eidooier
  • pepper and salt

Instructions

  • Preheat the oven to 220 degrees celcius.
  • Snij de aubergines door de helft en snij het vruchtvlees dan zigzag in. Besprenkel alle helften met een beetje olie en wat zout. Bak ze dan 20 minuten in de oven af of totdat de binnenkant goed zacht is.
  • Rul intussen het gehakt, op smaak gebracht met peper en zout, met de knoflook totdat het gehakt gaar is. Voeg dan de kaneel en tomato fritto toe en laat de saus op halfhoog vuur inkoken terwijl de aubergines bakken.
  • Smelt voor de bechamel de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer een minuut door. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat je een dikke saus hebt. Voeg de parmezaan toe en wanneer dit gesmolten is, haal de pan van het vuur. Voeg de eidooier en het kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Prak de binnenkant van de aubergines fijn, vul met gehakt en verdeel de bechamelsaus eroverheen. Bak nogmaals af totdat de bechamel stevig en lichtbruin is, zo'n 10 minuten.
  • Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.

4 Comments

  • Anneleen

    Leuk en lekker recept! Ik heb geen bechamel gedaan, maar huttenkase met parmezaan erover, was heel lekker.
    Dit ga ik zeker nog een keertje maken!

  • Ann

    Een heerlijk recept, ik ben er verslaafd aan . Al verschillende keren gemaakt. Maak steeds grote porties en steek ze dan in diepvries, en dan gewoon uithalen in de oven en smullen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish