Porties: 2 a 3

Actieve bereidingstijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten


Er wordt wel eens aan mij gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Nou, dit gerecht is geïnspireerd op iets dat ik bij een Israëlisch restaurant heb gegeten.

Het zoete van de gepofte aardappel werkt heel erg goed samen met de creme fraiche en de geroosterde amandelen. Dit is een heerlijk bijgerecht en je kan maken op de bbq maar uiteraard ook gewoon in de oven.

Makkelijk gerecht

Dit is geen ingewikkeld recept. Het lastige is misschien nog het goed gaar krijgen van de aardappel, maar dat is een kwestie van tijd. Mijne hebben er ongeveer 45 minuten tot een uur over gedaan. Smeer ze in met olie, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze in de oven of op de bbq.

Verder hoef je dan alleen nog maar wat amandelschaafsel te roosteren in een droge pan en je aardappel te garneren met veldsla, spinazie, creme fraiche en de amandelen.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • handje veldsla
  • handje spinazie
  • 4 el creme fraiche
  • handje geschaafde amandelen
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

  1. Smeer de aardappelen in met olie en wikkel ze in aluminiumfolie. Bak ze in45 minuten tot een uurtje gaar in de oven op 180 graden. Als je er zachtjes in knijpt moeten ze makkelijk meegeven.
  2. Rooster ondertussen alvast de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en zet apart.
  3. Wanneer de aardappelen gaar zijn, haal ze dan uit de folie en snij ze doorzichtig door midden. Breng op smaak met zout.
  4. Garneer ze met een eetlepel creme fraiche per halve aardappel, wat veldsla, spinazie en geschaafde amandelen.

Enjoy!