Porties: 2 a 4

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten


Ik doe mijn man geen groter plezier dan gegrilde kip! Dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe marinades en combinaties. Dit keer heb ik een marinade van olijfolie, honing en mosterd gebruikt.

Door de mosterd heeft de kip wat pit en door de honing krijg je een lekkere sticky zoete smaak.

De meest ideale manier om kip te grillen is in zo’n rottiserie, maar die heb ik niet, haha. Dus wat ik doe is zelf een keer keren en een combi van de oven en de gril te gebruiken. En af en toe even prikken zodat alle overtolllige vet eruit loopt!

Verder is dit recept heel simpel! Ik heb lekker een bol knoflook mee gegrild zodat je heerlijke gepofte knoflook hebt. Tip: roer dit door een beetje mayo en je hebt een fantastische saus voor de kip op voor op een broodje of voor bij de friet!

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 1 bol knoflook

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden

2. Maak de marinade door de olijfolie met de honing en de mosterd te mengen.

3. Smeer de hele kip in met de marinade, maar hou een beetje achter de hand.

4. Snij de bovenkant van de bol knoflook eraf zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg deze samen met je kip in een ovenschaal. Leg de kip met de bobenkant (de kipfiletkant) naar beneden.

5. Bak dit 45 minuten af in de oven en haal er dan uit.

6. Draai de kip op en smeer nogmaals in met de achtergehouden marinade. Zet nu ook de grilstand van de oven aan en bak nogmaals 45 minuten af.

7. Prik af en toe in het velletje zodat alle vrijgekomen vet veruit loopt.

8. Haal uit de oven en dien op met salade, brood en/of friet of gebakken aardappeltjes.

Geniet van deze heerlijke zomerse maaltijd!