Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 15 minuten


Deze eieren heb ik snel even in elkaar geslanst tijdens het maken van mijn spekkoek en… wauw!

Wat een smaken! Dit vind ik echt een heerlijk ontbijt, zelfs zonder brood is dit erg lekker. En je bent in een paar minuten klaar, ook wel eens fijn!

Pancetta of parma ham

Normaal gesproken ben ik niet zo van de ham, maar deze ham heb ik nog even meegebakken met de rest en zo vond ik het wel weer erg lekker.

Hapjes

Naast een ontbijt is dit ook heerlijk als een frittata style hapje. Die wat van deze eieren op een geroosterd stokbroodje en smullen maar!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 80 gram parma ham of pancetta
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 blik tomatenblokjes in blik
  • klein beetje parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • peper en zout
  • chilivlokken

Bereidingswijze

1. Verhit een koekenpan op gematigd vuur en fruit de knoflook samen met de tomatenblokjes aan. Ik doe er geen extra olie bij omdat de tomatenblokjes van zichzelf al veel vocht bevat

2. Voeg de ham of pancetta toe en bak dit even mee.

3. Maak 4 kuiltjes en laat hier je eieren voorzichtig in glijden.

4. Breng alles op smaak met oregano, basilicum, peper, zout en chilivlokken en sprenkel nog wat geraspte parmezaanse kaas over je eieren.

5. Doe een deksel op je pan en het vuur zacht. Check regelmatig om te kijken of je eieren gaar zijn, bij mij duurde het 3 minuten ongeveer.

Enjoy!