Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Ik ben dol op Mexicaans eten, alhoewel we hier eerder Tex Mex eten dan echt Mexicaans. Tex Mex is de Amerikaanse versie van Mexicaans. Ik ben een keer op vakantie geweest in Mexico en toen viel het eten een beetje tegen…omdat ik dus Tex Mex gewend ben!

Wij eten vaak fajita’s, burrito’s, taquitos en dus ook taco’s. Ik vind zelf de harde tacoschelpen helemaal niet lekker. Vind het onhandig eten en gewoon qua smaak best wel tegenvallen. De zachte tortilla vellen daarentegen, heerlijk! Ik bak ze even op in een koekenpan (dus doe ze niet in de magnetron) en voor die krokante randjes kan je ze het beste even op je gasfornuis pit leggen met het vuur laag. Hoe dit wel in de gaten want je wil niet dat je tortilla opeens in de fik vliegt.

Fish taco’s vind ik tijdens de lente en zomer een heerlijke maaltijd. Het is lekker licht, fris en zomers. Je kan de taco’s vullen met zoveel groente als je wil, maar ik vind rode kool (rauw) en mais altijd erg lekker. Koriander, jalapeno en avocado maakt het voor mij helemaal af.

Snel en makkelijk

Waarom ik dit nog meer een ideaal zomers gerechtje vind is dat het enorm snel klaar is. De groenten hoef je niet eerst nog te koken of bakken, het is een kwestie van je tortilla’s opwarmen, je vis bakken en de avocado saus maken.

Vis

Qua vis kan je veel kanten op, maar ik vind een witvis hier het lekkerst. Ik heb zelf de schelvis uit de Freshly Fish doos gebruikt. Dit is een vis uit de familie van de kabeljauw, heeft een heerlijke neutrale smaak waardoor de kruiden goed tot zijn recht komen. Freshly Fish is trouwens een enorm leuk concept, elke maand kan je een visbox bestellen, deze kwaliteit is super en de vis is duurzaam gevangen. Kijk voor meer info op www.freshlyfish.nl en gebruik de code fishfromclaudnine voor 10% korting!

Gegrilde mais

Ik heb nog wel een tip voor de gegrilde mais. Ik koop meestal maiskolven die al gekookt zijn, deze kan je uiteraard grillen in een grilpan, maar ik gril ze vaak met een gasbrander (zo eentje die je ook gebruikt voor creme brulee). Dan ben je lekker snel klaar en hoef je geen pan vies te maken! Snij vervolgens de maiskorrels van de kolf af.

Benodigdheden

  • foodprocessor voor de avocadosaus
  • grilpan of gasbrander voor de gegrilde mais
  • keokenpan

Ingredienten voor 2 personen (6 taco’s)

  • 2 stuks schelvishaasjes
  • 6 kleine zachte tortilla’s
  • 2 el bloem
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl cayenne peper of chilipeper
  • rode kool fijngesneden
  • 2 jalapenos fijngensneden
  • verse koriander
  • gegrilde mais
  • limoen
  • olie om de vis in te bakken

Voor de avocadosaus

  • 1 avocado
  • 50 gram roomkaas
  • peper en zout
  • limoensap
  • snuf cayennepeper
  • eventueel een lepel water

Bereidingswijze

1. Meng in een diep bord of een kom de bloem, zout, peper, komijn en chili of cayenne peper.

2. Snij de vis in grote stukken en paneer met bovenstaand mengsel.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de vis rondom totdat deze gaar is.

4. Ondertussen maak je de avocado saus door alle ingredienten in een foodprocessor te doen (of heel fijn te prakken) en te pureren totdat je een saus hebt (als de saus nog wat te dik is, voeg dan een eetlepel water toe). Proef even of het voldoende op smaak is gebracht met peper, zout, limoensap en cayennepeper.

5. Als de vis gaar is trekt de grote stukken dan uit elkaar met 2 vorken.

6. Verwarm de tortilla’s en beleg ze met de rode kool, gegrilde mais, vis, koriander, jalapeno en maak af met de avocadosaus. Serveer er limoen bij.

Geniet ervan!