Texmex is een favoriet hier in huis en als ik zin heb in enorm comfortfood dan ga ik voor enchiladas met kip en kaas.

Enchiladas met kip en kaas

Je kunt voor een snellere variant kiezen en de kip gewoon bakken, maar ik vind het lekker om de kip een tijdje op te laten staan. Dit zodat ik er pulled chicken van kan maken. Ik voeg bij het pruttelen wat grof gesneden paprika toe. Dat wordt enorm zacht maar is vooral namelijk qua smaak een heerlijke toevoeging. Voor extra textuur voeg ik mais toe. Op het einde serveer ik graag avocado en creme fraiche erbij.

Tip voor je kip: Wist je dat wanneer kip goed gegaard is je het met een garde kan loskloppen om zo snel pulled chicken te krijgen? Zo hoef je niet te hannesen met vorken.

Tip voor de mozzarella: Ik gebruik voor dit soort gerechten altijd geraspte mozzarella. Hier zit namelijk weinig vocht in en smelt perfect. Ideaal voor ovenschotels.

kip enchiladas
kip enchiladas
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip enchiladas

Kip enchiladas
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur 30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de kip

  • klontje boter
  • 4 kipfilets
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chili poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 rode paprika's, in grove stukken gesneden
  • 300 gram mais

Voor de enchilada saus

  • 425 ml passata
  • 50 gram bbq saus (naar keuze)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • zout naar smaak

Verder

  • zonnebloemolie
  • 8 medium tortillas
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram geraspte mozzarella (zie tips: niet een bol mozzarella raspen)
  • 2 avocado's
  • creme fraiche
  • verse koriander

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de kip samen met de kruiden en de paprika aan tot de buitenkant gebakken is. Voeg dan een flinke scheut water toe en laat de kip met deksel op de pan 1 uur sudderen. Let op dat de kip niet droog kookt in de tussentijd. Trek met 2 vorken of een garde uit elkaar. Zit er nog veel vocht bij, laat dan nu wel zachtjes zonder deksel opstaan totdat dit verdampt. Voeg op het laatst pas de mais toe en meng.
  • Maak intussen de enchilada saus door alle ingrediënten in een steelpan te verwarmen. Breng op smaak met wat zout en laar 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie. Verdeel de kip over de 8 tortilla's, rol op en leg in de ovenschaal. Verdeel de saus en dan de 2 kaassoorten over de enchiladas.
  • Bak zo'n 15 minuten af in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer met creme fraiche, plakjes avocado en verse koriander.

Ook zo’n fan van TexMex, neem dan een kijkje bij dit recept voor gebakken taco’s met pulled chicken.