enchilada

Enchilada’s met pulled chicken en crème fraîche

Collab

Wist jij dat de Tex Mex keuken is ontstaan door de mix van twee continente? Mexico grenst aan het Amerikaanse Texas en door de immigratie troffen de verschillende culturen elkaar. Zo vermengden de Texaanse en Mexicaanse keuken zich. De Mexicaanse keuken bestond uit een menu van onder andere maïs, tomaten, avocado en bonen. Tortilla’s van maïs werden gevuld met deze ingrediënten. Deze gerechten kregen een Texaanse twist, door de tortilla’s bijvoorbeeld te frituren.

De Tex Mex keuken heeft zijn eigen identiteit. Tex Mex staat voor verrassende en levendige gerechten in heerlijke variaties. Het geheim van de typische smaak zit hem in de Tex Mex kruiden en eindeloze mogelijkheden!

Verrasbox

Van Santa Maria heb ik een verrasbox gehad met daarin alle benodigdheden voor een heerlijke maaltijd. Met deze verrasbox kun je je lief, huisgenoot of kinderen verrassen met deze of een andere lekkere Tex Mex maaltijd en ik mag er maar liefst 5 weggeven! Wil jij graag deze verrasbox winnen? Kijk voor de voorwaarden op mijn Instagram post. Zondag 26 april kies ik de winnaars uit.

Enchilada

Een enchilada is een opgerolde, gevulde tortilla. Deze maak je door tortilla’s te vullen, en zodra opgerold te overgieten met een (tomaten)saus, te bestrooien met kaas en tot slot te gratineren in de oven. Je kunt dus kiezen voor een saus op tomatenbasis, maar ik ben dol op crème fraîche dus ik heb hier de ranch dressing van Santa Maria gebruikt om de crème fraîche mee op smaak te brengen. Dit zorgt voor een heel romig geheel, echt comfortfood.

enchillada

Qick and easy

Omdat ik in dit gerecht gebruik maak van de Tex Mex kruiden van Santa Maria is dit recept heel makkelijk. De kip stoof ik gaar waardoor ik een pulled chicken krijg. Bij kip gaat dit redelijk snel, al heb ik het alsnog een half uur op laten staan. Als je haast hebt kun je de kip ook gewoon bakken met de kruiden.

Enchilada met pulled kip

Enchilada met pulled kip
cooking time10 min
total cooking time40 min
servings: 4

Ingredients

  • 4 chicken breasts
  • 1 packet Santa Maria Fajita seasoning mix
  • 100 ml water
  • knob of butter
  • 8 Santa Maria Tortilla’s Original Medium
  • 200 grams creme fraiche
  • 1/2 packet Santa Maria Dip mix American ranch
  • 100 grams geraspte jonge kaas
  • optioneel: koriander

Instructions

  • Bak, in een pan waar een deksel op past, de kip aan in wat boter. Voeg de fajita mix toe en het water en laat met deksel 20 a 30 minuten gaar stomen. Check regelmatig of de kip niet droog staat te koken.
  • Preheat the oven to 180 degrees celcius
  • Wanneer de kip gaar is pluk deze dan met een vork uit elkaar. Indien de kip nog vochtig is, laat dan inkoken. Pas wel op, dit gaat heel snel.
  • Verdeel de kip over 8 tortilla's, rol op en leg in een ovenschaal. Meng de creme fraiche met de American ranch dip mix, verdeel over de tortilla's en verdeel dan de kaas eroverheen.
  • Bak dit af totdat de kaas gesmolten is, zo'n 10 minuten.
  • Serveer met een groene salade, nacho's en salsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish