Ik ben dol op eiermie gerechten. Het is vaak super simpel en snel om te maken, ideaal voor een doordeweekse avond, en super smaakvol net als deze versie met gesmoorde ketjap kip.

Gesmoorde ketjap kip

Normaal ben ik geen fan van kippendij vanwege alle flubber stukjes, maar hier werkte het juist super. Ik heb de kip eerst even gebakken zodat alle vetrandjes eraf waren en toen gesmoord in de saus tot de kip lekker mals was. De saus laat je op het einde inkoken vlak voordat je de eiermie erbij doet. De saus brengt het hele gerecht op smaak.

Gepekelde geplette komkommer

Bij dit soort gerechten vind ik het altijd lekker op gepekelde komkommer erbij te serveren. In plaats van de komkommer in plakjes te snijden heb ik ‘m hier gehalveerd en daarna met mijn palm op het blad van mijn mes op de komkommer geduwd totdat het vruchtvlees knakt. Daarna heb ik in grove stukken gehakt. Hierdoor trekt de smaak van het azijnsuiker goed in en hou je een bite. Je kunt optioneel wat rode chili aan je komkommer toevoegen voor wat meer pit.

Seroendeng

De seroendeng heb ik gewoon kant en klaar gekocht. Ik vind hier de kokossmaak iets fris toevoegen en de pinda’s hebben een fijne bite ook weer.

Eiermie met gesmoorde ketjap kip
Eiermie met gesmoorde ketjap kip
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Eiermie met gesmoorde ketjap kip

Eiermie met gesmoorde ketjap kip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 gram kippendij
  • Zonnebloemolie
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml water
  • 250 gram eiermie
  • gepekelde komkommer
  • seroendeng
  • verse koriander

Instructies

  • Maak de kip schoon, ik snij altijd de ergste vetranden weg, en snij in hapklare stukken.
  • verhit een laag zonnebloemolie in een stoofpan en bak de kippendij aan tot rondom gekleurd. Giet af zodat er praktisch geen olie/vocht meer in de pan zit.
  • Voeg de suiker, korianderpoeder, knoflookpoeder, ketjap en het water toe aan de kip en laat ongeveer een half uur smoren.
  • Breng intussen een pan met ruim water aan de kook.
  • Haal de deksel van de pan met kip af en laat het vocht inkoken tot de dikte van een saus die aan de kip blijft plakken.
  • Kook op het einde de eiermie zoals op de verpakking staat. Mijne hoefde maar 2 minuten te koken.
  • Voeg de eiermie, wanneer deze gaar is, toe aan de pan met kip en meng goed.
  • Verdeel over 4 borden en serveer met gepekelde komkommer, seroendeng en optioneel verse koriander.