Porties: 4 a 6

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 10 minuten


Beetje rare naam he, dukkah. Gelukkig is het kruidenmengsel zelf niet raar, sterker nog…het is heerlijk!

Het is een mengsel van noten en specerijen en is heerlijk om als dip te eten, het op hummus te strooien (klik hier voor een fantastisch hummus recept) of het op je toast met avocado te doen of op je ei. Zoveel lekkere opties!

In dukkah zit onder andere koriander en komijn, één van mijn favoriete smaakcombinaties. Deze kruiden geven elk gerecht meteen een Arabisch en warm gevoel, zo ook deze dip.

Ingredienten

  • 150 gram hazelnoten
  • 150 gram amandelen
  • 1 el koriander zaad
  • 1 el komijnzaad
  • 3 el sesamzaad
  • snuf zout

Bereidingswijze

1. Verhit een koekenpan zonder olie en/of boter. Rooster hier de hazelnoten en de amandelen in totdat ze mooi bruin en geurig zijn.

2. Voeg dan de kruiden toe en rooster nog een paar minuten mee zodat alle geuren vrij komen.

3. Laat afkoelen en maal dan in een vijzel alles fijn. Niet te fijn, het moet geen papje worden, maar een combinatie van stukjes noot en fijngemalen kruiden.

Enjoy!