chickenwings

Chickenwings met zwarte peper en citroen

Ik ben dus niet echt fan van chickenwings of vlees met botjes of kip met vel in het algemeen. Dat komt omdat het vaak niet goed gebakken wordt en dan krijg je van die flubberstukjes. Ik gruwel van flubberstukjes. Maar deze! Oh, deze vond ik zelfs lekker.⁠

Chickenwings

Het fijne is dat je ze gewoon bakt in de oven, dus én het is gezonder (mocht je dat belangrijk vinden) én het is lekker makkelijk én (mijn favoriete voordeel) je hoeft geen frituurzooi op te ruimen. ⁠Mocht je trouwens geen moeite hebben met frituurzooi, dan moet je ook echt eens deze krokante pittige kip proberen.

Waar smaken deze kipvleugels naar? Denk aan knoflook, lekker veel zwarte peper en citroensap voor een heerlijke frisse noot.⁠ Recensie van Bart: ‘gewoon heel lekker’. Je moet het ermee doen!⁠

Makkelijk recept

Zoals je ziet is dit echt een super simpel recept, maar waarom ingewikkeld doen als je met zoiets simpels al zoiets smaakvol op tafel kan zetten? Tijdens het bakken komen heerlijke knoflookwalmen uit de oven, maar toch is de knoflook niet overheersend in het eindresultaat. Je proeft nog steeds wel echt de kip, alleen ondersteund door de kruiden.

chickenwings
chickenwings
Pin recipe
Print recipe
5 van 1 stem

Chickenwings

Chickenwings
cooking time10 min
total cooking time50 min
servings: 25 stuks

Ingredients

For the chicken

  • 900 grams kipvleugels
  • 1 tablespoon sunflour oil
  • 1 teaspoon salt
  • 1 teaspoon garlic powder
  • 1/2 teaspoon onion powder

For the wet mix

  • 1/2 teaspoon grofgemalen zwarte peper
  • sap van een halve citroen
  • 1 tablespoon chopped parsley

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
  • Meng de kip met de olie, het zout, de knoflook- en uipoeder. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 40 minuten af in de oven tot goudbruin (keer alle vleugels halverwege een keer om).
  • Doe de kipvleugels na het bakken in een kom en meng met de zwarte peper, citroensap en peterselie. Dien direct op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish