Deze cannelloni met kip en tomaat is eigenlijk ontstaan omdat ik restjes moest opmaken! Je kunt ook nog andere groenten toevoegen, denk aan spinazie en/of champignons. Heerlijk

Cannelloni met kip en tomaat

Ook de cannelloni had ik nog liggen, maar je kunt dit natuurlijk met alle soorten pasta maken. Dat bespaart je meteen weer de moeite van de pasta vullen. Ik kook de cannelloni eerst in gezouten water tot beetgaar, dan spoel ik ze even snel af met koud water om af te laten koelen en daarna kan je ze met een lepel vullen.

Mascarpone

Wat maakt deze pasta nou net wat anders dan elke andere pasta met tomaat? De mascarpone. Ik voeg graag wat mascarpone toe aan mijn pasta’s, het maakt het super romig en haalt direct die intense tomaat smaak weg. Bart is niet dol op tomaat en wanneer ik dit toevoeg vindt hij tomatensauzen wel lekker.

Cannelloni met kip en tomaat
Cannelloni met kip en tomaat
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Cannelloni met kip en tomaat

Cannelloni met kip en tomaat
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 150 gram cherry tomaat, gehalveerd
  • 210 gram tomatenpulp (ik gebruik altijd mutti)
  • 1 tl oregano
  • 2 el mascarpone
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • scheutje olie

Instructies

  • Kook de cannelloni in gezouten water beetgaar, spoel af onder koud water. Verwarm gelijk de oven voor op 190 graden (boven en onderwarmte).
  • Verhit wat olie in een koekenpan. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak tot goudbruin, voeg de knoflook, en en cherrytomaat toe en bak mee tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomatenpulp, oregano en mascarpone toe en laat 20 minuten pruttelen en inkoken. Je wilt een dikke saus, dus er moet wat vocht verdampen tijdens het inkoken.
  • Vul de pasta met 2/3 van de saus en verdeel de rest onder en over de pasta heen. Scheur de mozzarella in stukken (dep even af zodat het niet zo nat is) en verdeel over de pasta. Bak in de oven tot de mozzarella goed gesmolten is, zo'n 15 minuten. Dien direct op.