Ik hoor je denken, wat is nou weer bang bang spaghetti? Traditioneel was deze spaghetti gefrituurde stukjes kip in een spicy mayonaise saus. De bang bang komt van het geluid van de koks die de kip in kleine stukken hakten.

Bang Bang spaghetti

Tegenwoordig is het meer de omschrijving van de saus, een pittige mayo saus dus. Vind je dat raar klinken, onthoud dan dan mayo niets meer is dan ei en olie. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik even raar stond te kijken van het idee van een saus op basis van mayo, maar het is heerlijk en decadent.

Je hebt dus een enorme romige saus die super makkelijk is om te maken en zonder kaas!

De saus wordt verder op smaak gebracht met een sweet chilisaus en wat sriracha voor pit. Ik voeg graag nog wat citroensap toe om het romige iets te breken.

Bang Bang spaghetti met garnalen

Mocht je trouwens een groot fan zijn van spaghetti en garnalen en ook van kaas, dan kan je dit recept eens proberen!

Garnalen is nu het meest gebruikelijk om toe te voegen aan dit gerecht, maar je kunt dus ook kip gebruiken. Dat maakt dit recept zo fijn, het is lekker veelzijdig. Ook zijn het voornamelijk ingrediënten die ik sowieso wel in huis heb, dat maakt het een ideale maaltijd voor een last minute kook sessie.

Bang Bang spaghetti met garnalen
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Bang Bang spaghetti met garnalen

Bang Bang spaghetti met garnalen
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 120 gram mayonaise
  • 65 gram sweet chilisaus
  • 25 gram sriracha
  • scheutje zonnebloemolie
  • 250 gram rauwe garnalen, schoongemaakt en drooggedept
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • peper en zout
  • citroensap van een kwart citroen
  • handje verse peterselie, fijngesneden

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
  • Meng in een aparte kom de mayonaise, chilisaus en sriracha. Zet apart.
  • Breng de garnalen op smaak met de kruiden en peper en zout naar smaak.
  • Verhit wat olie in een koekenpan, doe dit pas als de spaghetti praktisch klaar is, en bak de garnalen tot gaar. Voeg de spaghetti en de saus toe en meng. Voeg de citroensap en de peterselie toe en meng.
  • Proef of je nog wat verder op smaak moet brengen met peper en zout en voeg eventueel nog wat kookwater toe als je de saus dunner wil hebben. Het droogt nog een beetje in wanneer de pasta afkoelt.
  • Verdeel over twee borden en dien direct op.