Artisjok en spinazie dip

Artisjok en spinazie dip

Deze artisjok en spinazie dip is een klassieker in de Verenigde Staten, ze weten daar wel wat lekker (en overdadig) eten is. Ideaal voor een feestje of bijvoorbeeld Oud en Nieuw. Het is super simpel om te maken, maar geloof me.. dit is het eerste dat op is.

Artisjok en spinazie dip

Om het helemaal makkelijk te houden gebruiken we diepvries spinazie en artisjok uit een blik. Verder gaat erin roomkaas, mayonaise en creme fraiche. En natuurlijk kaas. Ondanks de kaas moet je dit goed op smaak brengen met zout, je wil geen flauwe dip en artisjok en spinazie hebben in het algemeen een lekkere zout boost nodig.

Ik heb mijn ovale ovenschaal gebruikt voor dit recept, deze heeft een binnenmaat van 28 bij 20 cm. Met deze verhouding kun je een beetje inschatten wat voor ovenschaal je kan gebruiken.

Deze dip kan je trouwens een dag van tevoren al voorbereiden. Meng alle ingrediënten en dek af met huishoudfolie. Bewaar in de koelkast totdat het tijd is om af te bakken.

Tip: Het is ook heel lekker om niet iets van garnalen toe te voegen.

Grated mozzarella

In dit recept, net als in zoveel ovenrecepten, gebruik ik geraspte mozzarella. Dat is niet een bol mozzarella geraspt, want dat bevat veel te veel vocht. In dit soort recepten bedoel ik altijd these bags of grated mozzarella. Deze bevatten veel minder vocht en zijn ideaal voor dit soort dingen en pizza, lasagne en eigenlijk alle ovengerechten dus.

Artisjok en spinazie dip

Artisjok en spinazie dip
cooking time10 min
total cooking time30 min

Ingredients

  • 150 grams fijngehakte spinazie, ontdooid en alle vocht eruit geknepen
  • 1 can (a 390 gram) artisjok harten, alle vocht eruit geknepen en fijn gehakt
  • 300 grams cream cheese, natural
  • 4 tablespoon mayonaise
  • 4 tablespoon creme fraiche
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 150 grams grated mozzarella
  • 90 grams geraspte parmezaan
  • pepper and salt

Instructions

  • Verwarm de oven op 175 graden (boven- en onderwarmte)
  • Meng de spinazie, artisjok, roomkaas, mayonaise, creme fraiche, knoflook, mozzarella en parmezaan.
  • Breng op smaak met peper en zout. Proef goed want je hebt waarschijnlijk meer zout nodig dan je verwacht.
  • Doe alles in een ovenschaal, maak egaal met de bolle kant van een lepel.
  • Bak in de oven tot de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
  • Serveer met nachos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish