De Italianen zijn er meester in, een topgerecht maken met zeer weinig ingredienten. Denk bijvoorbeeld aan deze cacio e pepe. Dit gerecht is eigenlijk een simpele spaghetti met knoflook en olie, op smaak gebracht met chili vlokken en geserveerd met parmezaanse kaas. Ik doe er nu ook nog garnalen bij want waarom niet?!

spaghetti aglio e olio

Gamba’s

Voor gamba’s adviseer ik altijd rauwe te nemen, deze kan je nog bakken en zijn qua structuur veel lekkerder dan gekookte. Tegenwoordig heb ik ontdekt dat het lekkerder is om ze met schil op hoog vuur te bakken omdat dit zorgt voor een heerlijke rokerige smaak.

spaghetti aglio e olio
Pin recept
Recept afdrukken
2.50 van 4 stemmen

Spaghetti aglio e olio met gamba’s

Spaghetti aglio e olio met gamba's
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 10 gamba's, ongepeld en rauw
  • beetje zonnebloemolie
  • 150 gram spaghetti
  • 60 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • parmezaanse kaas
  • optioneel: citroenschijfje

Instructies

  • Verwarm een pan met gezouten water en kook de spaghetti al dente.
  • Bak de gamba's in een klein beetje zonnebloemolie op hoog vuur tot ze dieproze en gaar zijn. Je kunt een citroenschijfje meebakken om straks bij de spaghetti te serveren. Haal de gamba's uit de pan en zet apart.
  • Voeg de olijfolie toe aan de pan en bak op laag vuur de knoflook en de chilivlokken. Houd het vuur laag zodat de knoflook niet verbrandt.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng. Voeg ook de gamba's weer toe aan de spaghetti (het is aan jou of je de gamba's pelt voordat je ze door de spaghetti doet of niet) en meng de peterselie door de pasta.
  • Die op op twee borden en serveer met parmezaanse kaas.