• geplette aardappelen

    Smashed potato with patatas bravas sauce

    Ik ben niet de grootste liefhebber van aardappels, maar op deze manier vind ik ze fantastisch, Geplette aardappelen zijn namelijk super krokant van buiten en heel smeuïg van binnen. De saus is de kers op de taart. Geplette aardappelen Het is heel simpel, je kookt de krieltjes tot ze gaar zijn. Giet af en laat even uitstomen. Met een vork…

  • harissa kip allioli

    Harissa kip met allioli

    Ik vind de combinatie van deze harissa kipspiezen met allioli, een komkommer salade op een Griekse pita fantastisch. Dit is puur comfortfood. Allioli Toen ik van Chovi de vraag kreeg of ik een recept wilde ontwikkelen met hun allioli wist ik dan ook direct dat ik dit wilde maken. Wist je dat dit nog op de authentieke manier gemaakt wordt,…

  • Griekse mosselen

    Greek mussels: midia saganaki

    My husband is more of the classic mussels, but I prefer this Greek style mussels. My inspiration comes from the Greek dish midia saganaki. You have a similiar dish, garides saganaki, this is prawns in tomato sauce with feta. First we cook the mussels before adding them to the tomato sauce. When mussels are cooked they release a lot of water and we don't want this in our sauce because we want our sauce to be thick.

  • champignonsoep

    Mushroom soup

    Vroeger aten we geregeld een champignonsoep en dan vaak met varkenslappen en veel room. Lekker, maar wel een beetje tam. Ondertussen ben ik toch van het iets pittiger en een iets meer uitgesproken smaak. Naast deze soep is dan ook deze currysoep met gamba’s een dikke aanrader. Champignonsoep Het fijne van soepjes is dat het over het algemeen heel snel…

  • kaas uienbollen

    Kaas uienbollen

    Mijn guilty pleasure is kaas uienbollen met boter en kaas. Ik kan er niets aan doen, ik hou ervan. Wel vind ik de kaas uienbollen uit de supermarkt vaak een tikje droog dus ik dacht.. laat ik ze zelf maken! Ik heb als basis mijn recept voor witte bolletjes gebruikt. Kaas uienbollen Het deeg dat je hiervoor gebruikt is een…

  • tiktok quesadilla

    Buffalo chicken tiktok quesadilla

    Ik ben een jaar laat, maar ook ik heb eindelijk de tiktok quesadilla truc uitgeprobeerd. Ik zie niet echt het voordeel ervan in, maar het was een goed excuus om deze buffalo chicken versie te maken. Tiktok quesadilla Wat anders is aan deze tiktok versie is dat je de tortilla in 4 delen indeelt qua vulling, je maakt een snee…

  • cruffin

    De beste versgemaakte cruffin

    Een cruffin is een combinatie van een croissant en een muffin. Dit omdat we gelamineerd gerezen bladerdeeg gebruiken, net als voor croissants, maar we laten het deeg rijzen en bakken het af in een muffinvorm. Je kunt ze na het bakken vullen met bijvoorbeeld chocolade of een custard, maar ik smeer het deeg van tevoren in met nutella. Cruffin Je…

  • lasagne met gehaktballen

    Lasagne with meatballs

    Een van mijn favo pasta recepten was spaghetti met gehaktballen. Ik zeg was want deze lasagne met gehaktballen staat nu stipt op nummer 1. De gehaktballen zijn smeuïg, de tomatensaus rijk, de pasta zacht en de bechamel met de kaas maakt het helemaal af. Ik heb 2x opgeschept en dat doe ik normaal gesproken nooit. Bart heeft 2x opgeschept en…

  • Griekse pita pizza

    Greek pita pizza

    Sometimes you just think of an awesome combination and this was definetly one of those times. Greek pita pizza You probably know the 'hack' of making a pizza out of a regular pita bread. I'm not a fan, it's too dry as is and some tomatosauce isn't going to fix it. For those that want to try this, make your own pita bread. You can find a receip in my cookbook Vers Deeg). But I digress because this is something different. Here we make our own Greek pita., we bake it in a pan just like the original recipe and then we bake it in the oven until the cheese has melted. Yes, you can make a pizza instead but this is quicker (only 1 rise) and you can make this with leftover pita.

en_USEnglish