new york cheesecake

New York Cheesecake

Dit is misschien wel mijn favoriete taart, het kan ook niet anders he…op kaasbasis. Veel taarten vind ik veel te zoet, dit is ook wel zoet maar niet zo overheersend.

Cheesecake

Ik kreeg van de week de vraag hoe ik mijn cheesecake luchtig houd, nou..dat wil ik juist niet! Ik hou van een hele compacte en smeuïge cake. Dat één stukje al genoeg is om goed vol van te zitten. Bij smeuïg denk ik meer aan een kwarktaart en dat vind ik niet te vergelijken met een cheesecake.

Koolhydraatarm

Mijn man eet koolhydraatarm dus naast een mini cheesecake voor mezelf heb ik voor hem een mini lowcarb versie gemaakt. Eigenlijk is het hetzelfde recept als hieronder met een paar kleine wijzigingen.

De bastogne vervang je door amandelmeel met 1 tl koekkruiden en een snuf zout.

De suiker vervang je door een suikervervanger. Ik heb goede resultaten met Good Good Sweet like Sugar . Niet gesponsord, heb hier gewoon goede resultaten mee. Deze wordt niet bitter en kristaliseert niet. Ook laat je uiteraard de bloem weg. Is deze lowcarb versie net zo lekker als het origineel? Op zichzelf vond ik ‘m lekker, maar wanneer je ze vergelijkt dan merk je wel verschil. Maar wanneer je lowcarb eet is dit een lekkere snack!

lowcarb cheesecake

Koelkast

Wat cruciaal is, is dat je de cheesecake na het afkoelen een nacht in de koelkast laat voordat je ‘m opdient. Dat maakt echt een enorm verschil in smaak dus sla deze stap niet over!

Toppings

Je kunt ervoor kiezen om een vruchten topping te doen, ik heb met mijn cheesecake een aardbeien swirl gedaan. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld jam gebruiken. Ook is karamel een lekkere topping.

New York cheesecake

New York cheesecake
Bereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 1 taart

Benodigdheden

  • rond bakblik 23 cm

Ingrediënten

  • 600 gram roomkaas naturel
  • 125 gram creme fraiche
  • 170 gram kristal suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 3 eieren
  • 1 el bloem

Voor de bodem

  • 130 gram bastogne koeken
  • 70 gram roomboter, gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Blend/maal de bastognekoeken totdat ze helemaal fijn zijn. Meng met de boter en druk dit goed aan in het cakeblik zodat je een stevige bodem hebt. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Klop de roomkaas, creme fraiche en suiker op totdat de suiker is opgenomen en je geen korrel meer voelt.
  • Voeg dan de vanille en één voor één de eieren toe. Als laatste de bloem en meng nog even.
  • Giet dit mengsel op de bodem (wanneer je een vruchten of karamel swirl wilt, giet dat als laatste over de cheesecake en swirl met een mes erdoorheen) en bak vervolgens 45 a 60 minuten af. Je wilt dat de binnenkant nog trilt als je het cakeblik licht schud dus controleer regelmatig of de cheesecake gaar is.
  • Laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast. Dien de volgende dag pas op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch