chai muffins

Chai latte cupcakes

Ik ben steeds meer een bakfan aan het worden. Met bakken moet je namelijk enorm precies zijn en dat vind ik super leuk eraan! Verder is het natuurlijk erg fijn om al mijn baksels op te moeten eten…we gooien natuurlijk niets weg!

Gezondere keuze

Ik probeer met mijn zoete baksels wel een beetje op te letten en waar kan gebruik te maken van suikervervangers. Tegenwoordig zijn deze zo goed dat je echt geen verschil merkt met echte suiker. Ideaal!

Kruidige cupcakes

Ik ben groot fan van kruidige zoetigheid, denk bijvoorbeeld aan spekkoek. deze cupcakes heb ik dan ook met een spicy chai mix gemaakt! De cupcakes zelf zijn heel zacht en smeuig en de frosting maakt het helemaal af! Ik kies er bewust voor om de frosting niet te zoet te maken, anders heb je lagen zoet op elkaar en ik vind het juist zo lekker als de frosting nog iets zurigs heeft als tegenhanger van de zoete cupcake.

IJslepel

Met dit recept heb ik 15 cupcakes kunnen maken. Heb een ijslepel gebruikt om elke keer ongeveer dezelfde hoeveelheid in een cake bakje te doen. Op deze manier weet je zeker dat alle cupcakes tegelijk gaar zijn.

Ingrediënten chai cupcakes

  • 1 zakje chai thee
  • 120 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels chai kruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 115 gram boter (op kamertemperatuur! Heel erg belangrijk)
  • 200 gram Zusto of een andere suikervervanger
  • 2 eieren (ook op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels vanille essence
  • 120 gram creme fraiche
  • snuf zout
  • Voor de frosting:
  • 120 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel chai mix
  • 3 eetlepels zusto
  • kaneel (garnering)

Bereidingswijze chai cupcakes

1. Verwarm de melk en doe hier je zakje chai thee in. Laat dit 20 minuten trekken terwijl de melk weer afkoelt. De melk mag niet warmer dan kamertemperatuur zijn als het door ons beslag gaat.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcake bakjes klaar op een ovenschaal.

3. Beng de boter met de suiker totdat dit een zacht geheel is, dit duurt ongeveer 2 minuten. De reden dat de boter echt op kamertemperatuur moet zijn is dat het anders niet goed mengt met de suiker en je klontjes krijgt. Dat willen we niet 🙂 Voeg de eieren, de creme fraiche, de chai melk en de vanille essence toe en klop nogmaals goed door.

4. Voeg vervolgend de bloem, de chai kruiden, bakpoeder en een snuf zout toe en roer alles wederom goed door. De beslag ruikt nu al heerlijk.

5. Verdeel je beslag over 15 cupcakes en bak dit ongeveer 20 minuten af in de oven. Een sateprikker moet er schoon uitkomen, dan weet je dat je cupcake gaar is.

Laat je cupcakes helemaal afkoelen voordat je de frosting erop doet. Als het ook maar een beetje warm is dan smelt de frosting en dat willen we niet.

Voor de frosting

1. Meng de zachte boter met de roomkaas en voeg de suiker en de chai kruiden toe. Ook hier geldt dat alles goed op kamertemperatuur moet zijn zodat je geen klontjes hebt.

2. Doe je mengsel in een spuitzak en garneer hiermee je cupckes.

3. Strooi er nog wat kaneel overheen en laat dan even opstijven in de koelkast.

Na ongeveer een kwartiertje in de koelkast kan je ze opdienen!

Zoals ik al heb gezegd hou ik er dus van als mijn frosting nog iets zurigs heeft als tegenhanger van de zoete cupcakes. Proef de frosting voordat je het in een spuitzak doet om te kijken of het voor jou zoet genoeg is. Voeg eventueel nog wat suiker toe als je het zoet wil.

Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. Laat je het me weten als je deze cupcakes gemaakt hebt?

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.