chai latte cupcakes

Chai cupcakes

Chai latte is één van mijn favoriete drankjes. Het is kruidig en geeft je een warm gevoel, heerlijk. Ook de thee vind ik heerlijk ‘s avonds voor bed bijvoorbeeld.

Chai kruiden

Je kunt een potje kant en klare chai kruiden kopen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Er gaan redelijke standaard kruiden doorheen, behalve misschien allspice: piment. Het zou kunnen dat als je bij een kleine supermarkt koopt je hier even specifiek naar op zoek moet. De preciese kruiden en verhouding staat in dit recept.

Cupcakes

Deze cupcakes zijn lekker smeuig en de frosting erop brengt het zoete weer wat meer in balans. Ik ben geen fan van teveel frosting, dus in het recept staan ook niet de hoeveelheden voor van die mega toeven. Je kunt het recept van de frosting verdubbelen als jij er wel van houdt!

Chai latte cupcakes

Chai latte cupcakes
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Porties: 12

Benodigdheden

  • 12 cupcakes vormpjes

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille essence
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 120 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el chai kruidenmix
  • snuf zout

Voor de frosting

  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 3 el poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de boter met de suiker totdat dit een zacht geheel is. Voeg de eieren, de Griekse yoghurt, creme fraiche, de melk en de vanille essence toe en klop nogmaals goed door.
  • Voeg vervolgend de bloem, de chai kruiden, bakpoeder en een snuf zout toe en roer alles wederom goed door.
  • Verdeel je beslag over 12 cupcakes en bak dit ongeveer 20 minuten af in de oven. Een sateprikker moet er schoon uitkomen, dan weet je dat je cupcake gaar is. Laat helemaal afkoelen
  • Voor de frosting klop de boter, roomkaas en poedersuiker op tot een gladde creme. Je kunt ervoor kiezen dit in een spuitzak te doen en hiermee de cupcakes te versieren. Ik heb met een mes de frosting op de cupcakes verdeeld. Zet de cupcakes in de koelkast voor het opdienen zodat de frosting nog wat kan uitharden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch