wortelcake koolhydraatarm
Tussendoortjes,  Koolhydraatarm

Carrotcake (koolhydraatarm & gewone recept)

Ben jij net zo dol op worteltaart als ik? Er zijn niet heel veel taarten waar ik echt dol op ben, zeker de ouderwetse slagroomtaart krijg ik echt niet weg,maar carrotcake…hmm!

Ik heb een tijdje koolhydraatarm gegeten en had toen een perfect recept voor worteltaart. Je moet nog steeds niet over de calorieen nadenken, maar er zaten tenminste geen koolhydraten in dus 🙂

Nu eet ik niet meer koolhydraatarm en heb ik een geweldig recept voor een gewone volvette, volkoolhydraten en volsuiker worteltaart. Moet soms kunnen toch 🙂

Ik geef hier beide recepten, dus als jij wel nog koolhydraatarm eet, lees dan even door!

laten we beginnen met de gewone variant:

  • 200 gram wortelen fijn geraspt
  • 4 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram gewone suiker
  • 300 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl gember
  • voor de frosting:
  • 200 gram monchou op kamertemperatuur
  • poedersuiker naar smaak
  • walnoten fijngehakt

Bereidingswijze

1. verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Klop de eieren op met de suiker. Voeg de olie toe en klop even door.

3. Voeg vervolgend alle droge ingredienten to, dus bloem, kruiden en bakpoeder. Als laatste roer je de geraspte wortel erdoor. Het is best een stevig beslag nu.

4. giet in een bakvorm en bak af in de oven totdat een satéprikker droog uit je cake komt. Met een cakevorm duurt dit ongeveer een uur, als je een ronde bakvorm gebruikt gaat dit een stuk sneller.

5. Laat helemaal afkoelen.

6. Meng de monchou met poedersuiker. Proef af en toe even of je de frosting zoet genoeg vind, ik hou namelijk van een zure frosting terwijl andere mensen liever een zoete frosting hebben.

7. Als je cake echt helemaal afgekoeld is smeer je de bovenkant ruim in met de frosting en als laatste wat gehakte walnoten. Zet nog even in de koelkast om de frosting op te laten stijven.

En dan nu het koolhydraatarme recept:

  • 200 gram ongezouten roomboter 5 eieren
  • 6 el suikervervanger (bijvoorbeeld Zusto)
  • 300 gram geraspte wortelen
  • 30 gram walnoten
  • 50 gram kokosrasp
  • 150 amandelmeel
  • 2 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el gember
  • 1/2 el nootmuskaat
  • 1/2 el gemalen kruidnagel
  • 1 el vanille essence
  • Voor de frosting:
  • 200 gram monchou
  • 4 el suikervervanger (zorg hier voor een suikervervanger in poedervorm anders krijg je geen romige frosting)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Smelt de boter en meng met de eieren en de suikervervanger.

3. Voeg vervolgens de geraspte wortelen, de kokos, de walnoten (breek even in kleinere stukjes), kaneel, bakpoeder, vanille essence en het amandelmeel toe. Meng alles goed.

4. Vanaf hier kan je de stappen volgen van bovenstaand recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.