bougiordi
Lunch,  Koolhydraatarm,  Tussendoortjes

Bougiordi

Dit is één van mijn lievelingsgerechten in Griekenland. Het is niet heel bekend en het staat ook zeker niet overal op de kaart, maar als je het een keer tegenkomt…nemen!

Kaas fondue

Het is een soort kaasfondue potje met feta en kasseri (dat is een Griekse harde gele kaas), tomaat en puntpaprika.

Aangezien kasseri hier slecht te krijgen is heb ik een gewone goudse belegen kaas gebruikt. Deze werkt ook prima.

Je moet dit gerecht wel echt in een afgedekt potje maken. Dit is omdat we willen dat de kaas smelt en juist niet hard wordt. Dus of een gietijzeren potje met deksel of anders een potje even afdekken met folie.

Ingrediënten bougiordi

  • 60 gram feta (ik koop altijd Omiros, goed en goedkoop!)
  • 1 el tomaat in blokjes gesneden
  • 1 el zoete puntpaprika in stukjes gesnede
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • snuf chili vlokken
  • 1 plak belegen kaas

Bereidingswijze bougiordi

1. Verwarm de oven voor op 220 graden

2. begin met het vullen van je potje. Eerst feta, dan de tomaat en puntpaprika, dan een lepel olie, de kruiden en als laatste de kaas.

3. Dek af en zet minimaal 15 minuten in de oven,maar zorg ervoor dat de feta helemaal gesmolten is.

Serveer mer garlic bread of verse griekse pita’s. Dat was eigenlijk mijn plan maar de gist was uitverkocht in de supermarkt! Vreselijk. Als jij wel pita’s wil maken, klik dan hier voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.