Bao buns met speklap

Bao buns met gepaneerde speklap

Dit is één van mijn vaders lievelingsrecepten maar dan in een iets hipper jasje. Hij maakt met veel liefde altijd een broodje speklap. Dit is dan een wit puntje, een gepaneerde en gefrituurde speklap, pindasaus en andalouse saus.

Speklap

Het paneren geeft echt net iets bijzonders aan de hele ervaring. Ook zou je niet denken dat ze het nodig hebben maar door het bakken in wat zonnebloemolie worden ze ook lekker krokant.

Bao buns

Maar hier serveren we het op een bao bun in plaats van een wit puntje, alhoewel…whatever rocks your boat natuurlijk. Kijk hier voor het recept van de bao buns.

Sate saus

Vergeet deze ook niet even zelf te maken, als je dan toch bezig bent! Ik beloof dat het niet moeilijk is en dat het zo gepiept is. Het recept staat hier!

Bao buns met gepaneerde speklap

Bao buns met gepaneerde speklap
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 a 6 bao buns
  • 2 speklappen
  • kommetje paneermeel
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl cayenne peper
  • scheut zonnebloemolie
  • 4 a 6 tl pindasaus
  • verse koriander
  • rode chilipeper, in ringen gesneden
  • handje taugé

Instructies

  • Meng de paneermeel met de paprikapoeder, de cayenne en het zout. Paneer hiermee de speklappen.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin als het ware de speklappen.
  • Wanneer de speklappen bruin en krokant zijn haal ze uit de pan en snij in reepjes.
  • Beleg de bao buns met speklap, dan wat pindasaus, tauge en garneer met verse koriander en rode chili stukjes. Dien direct op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch