bao buns

Bao buns

Je kan bao buns uiteraard kant en klaar bij de toko kopen, maar ik heb meestal geen zin om boodschappen in meerdere winkels te moeten doen en maak het daarom altijd zelf. Een hele rare vorm van luiheid.

Bao buns benodigdheden

Je hebt niet veel bijzonders nodig, maar wat je wel écht nodig hebt is een stoommandje. Ik heb er een gekocht bij de toko, was een tientje ongeveer. Je zou het ook in een stoomoven kunnen maken als je die hebt. Ik gebruik wel een ronde uitsteekvorm voor mijn deeg om zo gelijke buns te maken maar dit is geen vereiste.

Mini of gewoon

Het leuke van zelf maken is dat je mini’s kan maken of wat grotere. Je zou zelfs burgerbroodjes kunnen maken in plaats van deze traditionele vorm! Dat ga ik ook zeker nog eens proberen.

Met gefrituurde speklap

Natuurlijk heb ik ook een lekker recept voor wat je hiermee dan kan maken. Wat dacht je dan een bun met gepaneerde gefrituurde speklap, pindasaus, taugé, koriander en chili? Klik hier voor het recept.

bao buns

bao buns
Bereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur 30 min
Porties: 6 buns

Benodigdheden

  • stoommand

Ingrediënten

  • 245 gram patentbloem
  • 65 gram heet water uit de kraan
  • 60 gram melk
  • 10 gram suiker
  • 4 gram droge gist
  • olijfolie

Instructies

  • Meng het water met de melk, suiker en gist en klop met een vork even door totdat de gist is opgelost.
  • Voeg dan toe aan de bloem en kneed totdat je een stevig deeg hebt. Leg in een kom, dek af en laat een uurtje rijzen.
  • Nu kan je of het deeg tot een halve centimeter dik en met een uitsteekvorm van 10cm diameter rondjes uitsteken. Rol deze rondjes licht uit totdat je meer een ovaal vorm hebt. Smeer de bovenkant in met een beetje olie en vouw voorzichtig dubbel (niet aandrukken, we gebruiken juist de olie zodat het niet aan elkaar vastplakt)
  • Je kan ook porties van 60 gram nemen en dit direct uitrollen tot een ovale vorm. Ook hier smeer je de bovenkant in met een beetje olie en vouw je het deeg voorzichtig dubbel.
  • Dek de bao's af met een vochtige theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm intussen een pan met water en wanneer dit kookt stoom de bao's dan in 10 tot 15 minuten gaar.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch