bao buns met pulled chicken

Bao buns met pulled chicken

Ik heb al een recept voor bao buns online staan, namelijk hier, maar die zijn met krokante kip. Ik wilde dat recept niet aanpassen want die zijn super lekker, maar deze zijn ook heel lekker! Dus vandaar een eigen recept.

Dit is een leuk recept op te maken als avondeten, maar ik vind dit ook heel leuk om te maken in minivorm en dan te serveren als snack of op een feestje of iets dergelijks. Het is weer eens wat anders en het is ook echt niet lastig om te maken.

Benodigdheden

Je hebt niet veel bijzonders nodig, maar wat je wel écht nodig hebt is een stoommandje. Ik heb er een gekocht bij de toko, was een tientje ongeveer. Verder gebruik ik altijd mijn gietijzeren pan voor pulled alles, maar het lukt ook prima met een gewone pan met dikke bodem en deksel.

Mini’s

Ik heb hier dus mini bao’s gemaakt van 45 gram per bao, maar je kan ook grotere maken. Als je maar per bao dezelfde hoeveelheid deeg gebruikt zodat ze allemaal ongeveer hetzelfde zijn.

bao buns met pulled chicken

bao buns met pulled chicken

Bereidingstijd30 min
Totale tijd2 uur
Porties: 2

Benodigdheden

  • Stoommandje

Ingrediënten

  • 65 ml heet water
  • 60 ml melk
  • 245 gram bloem
  • 10 gram suiker
  • 1/2 zakje gist (3 a 4 gram)
  • olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 4 el bbq saus
  • 150 ml water
  • sriracha (optioneel)
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
  • 1/4 rode kool fijngesneden
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • verse koriander

Instructies

  • Meng je hete water (gewoon uit de kraan, het hoeft niet kokenheet te zijn) samen met je melk. Dit mengsel moet lauwwarm zijn want hier doen we gist en suiker, als het te heet is gaat je gist dood. Klop even door en laat staan totdat het mengsel een beetje begint te schuimen.
  • Meng dit vervolgens met je bloem en kneed door totdat het een soepel deeg is.
  • Laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Kneed het deeg nog even door en maak dan balletjes van 45 gram. Rol deze balletjes plat, smeer de bovenkant in met olie zodat het tijdens het stomen niet aan elkaar gaat plakken en vouw dubbel. Leg op een vel bakpapier en dek af met huishoudfolie en laat nog even 40 minuten rijzen.
  • Terwijl het deeg aan het rijzen is maken we de pulled chicken. Meng de paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en het zout en wrijf hiermee de kip in. Verhit wat olie in een pan en bak de kip aan alle kanten aan. Giet dan het water erbij, deksel op de pan en laat dit een uurtje pruttelen.
  • Na een uur kan je de kip met 2 vorken uit elkaar trekken. Zit er nog teveel vocht bij? Laat dan de deksel van de pan af en laat op het vuur staan totdat al het vocht verdampt is. Voeg als laatste de bbq saus en optioneel de sriracha toe en meng dit goed.
  • Bereid een stoompan voor. Doe je bao’s met bakpapier en al (anders blijven ze misschien aan je stoompan kleven) in je stoompan en stoom in 15 minuten gaar.
  • Beleg elke bao met wat komkommer, rode kool, chilipeper, verse koriander en pulled chicken.
0/5 (0 Reviews)

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.