bao buns met kip

Bao buns met krokante kip

Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 2 uur


Mijn leven bestaat tegenwoordig aan het zelf maken van kant en klaar klassiekers, haha. We hebben allemaal wel eens een magnetron bao pao op, toch? Op die momenten dat je echt honger had, maar geen zin had iets te maken.

Bao zelf malken

Bao zelf maken leek me super moeilijk, daarom heb ik tot het laatste moment getwijfeld of ik niet gewoon naar de Oriental Supermarkt moest gaan voor de kant en klaar broodjes. Dan zou ik zelf wel de vulling maken.

Maar! Ik was lui en had geen zin om naar de supermarkt te gaan.. dus heb ik het zelf gemaakt. Alle ingredienten had ik namelijk al in huis. Deeg maken vind ik sowieso nooit veel werk. Gooi alles in de keukenmachine, die mixt het deeg en dat laat ik het een uurtje rijzen.

Krokante kip met salade en pittige mayonaise

De vulling heb ik heel simpel gehouden, een krokante kip met wat rauwkostsalade, koriander en een pittige mayo (mayo en sriracha gemeng).

Ik heb hier trouwens gebruik gemaakt van mijn stoompan, maar je kan bij de toko ook van die kleine stoommandjes gebruiken. Is makkelijk op te bergen en ziet er ook nog eens leuk uit!

Ingrediënten Bao buns

  • 130 ml heet water
  • 120 ml melk
  • 490 gram bloem
  • 20 gram suiker
  • 1 zakje gist
  • olijfolie
  • 2 kipfilets
  • panko
  • coleslaw
  • verse koriander
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl sriracha

Bereidingswijze

1. Meng je hete water (gewoon uit de kraan, het hoeft niet kokenheet te zijn) samen met je melk. Dit mengsel moet lauwwarm zijn want hier doen we gist en suiker, als het te heet is gaat je gist dood. Klop even door en laat staan totdat het mengsel een beetje begint te schuimen.

2. Meng dit vervolgens met je bloem en kneed door totdat het een soepel deeg is.

3. Laat 45 minuten rijzen op een warme plek.

4. Kneed het deeg nog even door en maak dan balletjes van 45 gram. Rol deze balletjes plat, smeer de bovenkant in met olie zodat het tijdens het stomen niet aan elkaar gaat plakken en vouw dubbel. Leg op een vel bakpapier en dek af met huishoudfolie en laat nog even 40 minuten rijzen.

5. Bereid een stoompan voor. Doe je bao’s met bakpapier en al (anders blijven ze misschien aan je stoompan kleven) in je stoompan en stoom in 15 minuten gaar.

6. In de tussentijd snijden wij de kip in reepjes en paneren we dit met panko. Bak de kip in wat olie totdat dit gaar is. Zet de coleslaw, koriander en de mayonaise gemengd met sriracha alvast klaar.

7. Als de bao’s klaar zijn beleg ze dan met coleslaw, kip, koriander en als laatste wat pittige mayonaise.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.