bao buns met kip

Bao buns met krokante kip

Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 2 uur


Mijn leven bestaat tegenwoordig aan het zelf maken van kant en klaar klassiekers, haha. We hebben allemaal wel eens een magnetron bao pao op, toch? Op die momenten dat je echt honger had, maar geen zin had iets te maken.

Bao zelf malken

Bao zelf maken leek me super moeilijk, daarom heb ik tot het laatste moment getwijfeld of ik niet gewoon naar de Oriental Supermarkt moest gaan voor de kant en klaar broodjes. Dan zou ik zelf wel de vulling maken.

Maar! Ik was lui en had geen zin om naar de supermarkt te gaan.. dus heb ik het zelf gemaakt. Alle ingredienten had ik namelijk al in huis. Deeg maken vind ik sowieso nooit veel werk. Gooi alles in de keukenmachine, die mixt het deeg en dat laat ik het een uurtje rijzen. Het recept vind je hier terug.

Krokante kip met salade en pittige mayonaise

De vulling heb ik heel simpel gehouden, een krokante kip met wat rauwkostsalade, koriander en een pittige mayo (mayo en sriracha gemeng).

Ik heb hier trouwens gebruik gemaakt van mijn stoompan, maar je kan bij de toko ook van die kleine stoommandjes gebruiken. Is makkelijk op te bergen en ziet er ook nog eens leuk uit!

Ingrediënten Bao buns

  • 2 kipfilets
  • panko
  • coleslaw
  • verse koriander
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl sriracha

Bereidingswijze

  1. Snijd wij de kip in reepjes en paneer met panko. Bak de kip in wat olie totdat dit gaar is. Zet de coleslaw, koriander en de mayonaise gemengd met sriracha alvast klaar.
  2. Beleg de bao’s met coleslaw, kip, koriander en als laatste wat pittige mayonaise.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch