Ik ben dol op kaas, dus deze 4 kazen gevulde pastaschelpen vind ik dan ook fantastisch. De kazen die je hier gebruikt zijn ricotta en Parmezaan voor de vulling, gruyère voor de saus en mozzarella voor bovenop.

4 kazen gevulde pastaschelpen

Deze grote pastaschelpen zijn een beetje lastig om te vinden in de supermarkt. Grotere AH en Jumbo heeft ze, maar als je ze niet kan vinden kan je ook cannelloni gebruiken en die vullen. De smaak blijft hetzelfde!

Ik heb ervoor gekozen om Gruyère te gebruiken omdat ik echt een beetje de kaasfondue smaak wilde behouden. Gruyère is wel een wat sterkere kaas, maar ik ben er dol op en vind het hier heel goed passen. Voor de geraspte mozzarella bovenop haal ik altijd zakjes , dus het is niet een bol mozarella en dan geraspt. Dit is omdat in een bol mozzarella heel veel vocht zit, in die zakjes niet.

Witte wijn

Gebruik een wat frissere witte wijn, zoals een sauvignon blanc. Wil je geen wijn toevoegen? Vervang dit dan met kippenbouillon, de smaak wordt wel ietsjes anders maar niet heel veel.

Spinazie

Naast dat ik ricotta en parmezaan gebruik voor de vulling, doe ik er ook spinazie doorheen. Ik gebruik gewone diepvries spinazie (dus niet alla creme) hiervoor.

4 kazen gevulde pastaschelpen
4 kazen gevulde pastaschelpen
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

4 kazen gevulde pastaschelpen

4 kazen gevulde pastaschelpen
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram grote pastaschelpen
  • 100 gram ricotta
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 250 gram spinazie, ontdooid
  • 25 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 25 gram bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 400 ml melk
  • 80 gram geraspte gruyère
  • 80 gram geraspte mozzarella
  • peper en zout
  • takje verse tijm

Instructies

  • Kook de pastaschelpen volgens de verpakking al dente en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Druk alle vocht uit de spinazie en meng met de ricotta en parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit in een steelpan de boter en fruit de knoflook kort aan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee zodat dit kan garen. Blus af met de wijn en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer door.
  • Voeg de gruyere toe en breng op smaak met peper en zout. Roer door totdat de kaas gesmolten is. De saus is nu nog redelijk dun, maar dat willen we zo anders dikt het teveel in in de oven.
  • Vul de pastaschelpen met het spinazie mengsel, leg in een ovenschaal en giet alle saus eroverheen. Verdeel de geraspte mozzarella hieroverheen en wat verse tijm.
  • Bak 20 minuten af in de oven totdat de kaas goudbruin is. Laat 5 minuten staan voordat je het opdient.